Σύμφωνα πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι οδηγούνται σε αυτήν την εισήγηση, καθώς παρατηρείται ότι η διασπορά αφορά και τις μικρές ηλικίες.
Παράλληλα, οι ειδικοί προτείνουν την ένταξη κι άλλων περιοχών, όπως τα Γιάννενα και η Χαλκιδική, στο «βαθύ κόκκινο».
Εν τω μεταξύ, εκτιμάται ότι και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι πολύ υψηλός, πρόβλεψη που έκανε άλλωστε και για την επόμενη εβδομάδα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Είμαστε σε δύσκολη φάση», τόνισε, σημειώνοντας ότι προβλέπει αυξητική πορεία στα κρούσματα. Το πρόβλημα, κατά τον ίδιο, επικεντρώνεται «κυρίως λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών».
«Έτσι όπως πηγαίνουμε αυτή τη στιγμή, νομίζω πως ναι», είπε, κάνοντας λόγο για αύξηση κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμανθεί στα 2.500, ίσως και κάποιες μέρες 3.000.
Ο ίδιος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «πριν το τέλος Μαρτίου δεν θα δούμε ουσιαστική πτώση των κρουσμάτων», κάτι που απέδωσε στα μεταλλαγμένα στελέχη.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων εξαρτάται από το πώς θα την διαχειριστούμε, υποστηρίζοντας ότι «έχει δυναμική να πάει πολύ περισσότερο». «Πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει με μεγάλη προσοχή να γίνει η προετοιμασία για το όποιο άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
«Ένα καθολικό lockdown στο οποίο πιστεύουμε όλοι, για 2 εβδομάδες, θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ», τόνισε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr