Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Eμπειρογνομόνων, είπε στο OPEN TV, πως «τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε και έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, επομένως δεν μπορούσε να ανοίξει κάποια δραστηριότητα. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα μας δώσουν καλύτερες προοπτικές. Είμαστε σε έναν κυκλώνα».
Στο ερώτημα γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο κ. Γκίκας απαντά ότι από τη μια η μετάλλαξη και από την άλλη η κόπωση που έχει επικρατήσει, επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων. «Βλέπουμε να αποκλιμακώνεται ο αριθμός μεγάλων ηλικιών που μπαίνουν στις ΜΕΘ. Ίσως αρχίζει να κάμπτεται η επιθετικότητα του τρίτου κύματος», ανέφερε, τονίζοντας ότι όταν θα αρχίσει ο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο ίδιος θα ήθελε αυτό να ξεκινήσει από τα σχολεία.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, από την μεριά του, σημείωσε ότι πανελλαδικά είμαστε σε κορύφωση και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση. «Στην Αττική για 2-3 μέρες θα βλέπουμε αυξημένα τα κρούσματα. Ανησυχητικό είναι το θέμα των μεταλλάξεων. Μπορεί να χειροτερέψουν την έκφανση του 3ου κύματος και για αυτό χρειάζεται προσοχή», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αρκεί μια εβδομάδα lockdown και θα ήταν καλύτερο να επεκταθεί για μια ακόμη εβδομάδα. «Τέλος Ιουνίου θα είμαστε σε χαμηλά επίπεδα διασποράς, διακοπές θα κάνουμε καλύτερα από ό,τι είναι τώρα η κατάσταση», είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr