Ειδικότερα, με βάση την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον ιατρικό σύλλογο, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 50.000 ευρώ, την προμήθεια τουλάχιστον 1.000 μοριακών τέστ, τα οποία θα διενεργήσουν το πανεπιστήμιο και ο ιατρικός σύλλογος.
Τα τεστ, σύμφωνα με την Περιφέρεια, "θα διενεργηθούν σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες και κλειστές δομές, όπου κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο με βάση τις απόψεις των ειδικών". Στόχος του έργου, "είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς από την προσέλευση μεγάλου αριθμού περιστατικών, η προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου στη χώρα και η προστασία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας".
Σε δηλώσεις που έκανε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "ενώνοντας δυνάμεις συνεχίζουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών, γιατί η γνώση και ο έλεγχος της πανδημίας, συνιστούν προστασία για την κοινωνία". Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επεσήμανε ότι "επιστρατεύουμε κάθε μέσο για την ασφάλεια των πολιτών και εξακολουθούμε να είμαστε δίπλα στο υγειονομικό σύστημα με κάθε τρόπο".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr