Με το σύνθημα «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά», η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβερνηση ότι με το νομοσχέδιο δυναμώνει την καταστολή, κάτι στο οποίο συνεισέφεραν οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις. Και συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως, πρόκειται για ένα «χουντικής έμπνευσης νόμο» που «προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος».
Επιπλέον, για την ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο εμφανίζει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο», ενώ υπαγορεύει κανόνες για τους χώρους συγκέντρωσης, τις συνθήκες πραγματοτοποίησης (γνωστοποίηση στις αρχές) και το περιεχόμενο, βάζοντας παράλληλα απαγορεύσεις ανάλογα με το σκοπό και τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Όλα αυτά, καταλήγει, οδηγούν στη διεύρυνση των εξουσιών της αστυνομίας και τη νομιμοποίηση της καταστολής.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, είναι παραπλαντική η απόδοση της ευθύνης για το κλείσιμο των καταστημάτων στις διαδηλώσεις, δεδομένων των κοινωνικών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που οδηγούν συνεχώς σε νέα λουκέτα, με ή χωρίς διαδηλώσεις.
Τέλος, το Συμβούλιο καλεί «τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και στις πορείες» για να υπερασπιστούν τους αγώνες του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr