Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα έγγραφα είχε ζητήσει από τον Ιωάννη Αγγελή η ειδική επιτροπή, μετά την τελευταία συνεδρίασή της, και αφού είχαν αποβεί άκαρπα αντίστοιχα αιτήματα που είχε υποβάλει η προανακριτική επιτροπή, για τη διαβίβαση των εγγράφων, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
«Με βάση και την Αρχή της αναζήτησης της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά και το καθήκον αληθείας που πρέπει να διέπει κάθε Εισαγγελικό Λειτουργό, αλλά και πιστός στον όρκο που έχω δώσει να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σας διαβιβάζω τα σχετικά έγγραφα», αναφέρει ο Ιωάννης Αγγελής, σε έγγραφο-αναφορά του προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, και στο οποίο μεταξύ άλλων, επισημαίνει και τα εξής:
- στην κατοχή του βρίσκονται οι μεταφράσεις των εγγράφων, τις οποίες τού παρέδωσε ο επίκουρος Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χρήστος Τζούρας. Από τη σύγκριση του αριθμού των εγγράφων προκύπτει ότι, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη του προσκόμισε συνολικώς οκτώ (8) έγγραφα στην αγγλική γλώσσα, ο κ. Τζούρας του προσκόμισε δώδεκα -12- έγγραφα. «Αυτό σημαίνει λογικώς ότι, στην κατοχή της κας Τουλουπάκη βρίσκεται ακόμα άγνωστος αριθμός εγγράφων, που δεν δύναται να διαπιστωθεί, αφού δεν έθετε σε αυτά αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων εγγράφων. Στη Βουλή η κ. Τουλουπάκη γνωστοποίησε μόνο δύο έγγραφα αποκρύπτοντας τα λοιπά (προκειμένου να υλοποιήσει το "τύπου Ρασπούτιν" αρχικό Σχέδιο)», φέρεται να δηλώνει ο Ιωάννης Αγγελής.
- όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, που καταθέτει, αναγράφουν τον όρο «UNCLASSIFIED», που σημαίνει «αδιαβάθμιτο», «μη απόρρητο». Επίσης, υπάρχει σημαντικός αριθμός εγγράφων που προέρχονται από τις ΗΠΑ και δεν αναφέρεται «η δέσμευση μη χρήσεως από άλλες Αρχές».
- οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS εισαγγελείς διαφθοράς, εμφανίζουν παραπλανητικώς ότι, τα έγγραφα που είναι στην κατοχή των, έχουν δήθεν αποσταλεί από τις Αμερικανικές Αρχές στα πλαίσια νόμιμης δικαστικής συνδρομής και ως δήθεν «απόρρητα».
- τα δήθεν «απόρρητα έγγραφα» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άτυπα πληροφοριακά σημειώματα, που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών Αρχών.
- η άποψη ότι τα επίδικα έγγραφα είναι απόρρητα, διότι δήθεν έχουν ληφθεί στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά υποστηρίζεται «εκ του πονηρού». Ενδεχομένως δε, να θεμελιώνει και άμεση συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας ή το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματίου, για όσους υποστηρίζουν την συγκεκριμένη άποψη, καθώς και για όσους κατέχουν τα συγκεκριμένα έγγραφα και δεν τα διαβιβάζουν σε εισαγγελική Αρχή, που διενεργεί νομότυπο έλεγχο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr