Όπως προκύπτει από τα ευρήματά της, το 92% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ/αρκετά χρήσιμες τις ψηφιακές ευκολίες (άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων, SMS κλπ.), που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης, ενώ το 8% τις θεωρεί λίγο/καθόλου χρήσιμες.
Στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;» οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.
Οι επιδόσεις των υπουργών
Στην βαθμολόγηση υπουργών που «πρωταγωνιστούν» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος σε επιδόσεις (με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση) αναδεικνύεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 8,1 και ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,6, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με 6,6.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντίστοιχη βαθμολογία λαμβάνει 8,3, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 4.
«Ένοχα» τα ΜΜΜ για τη διασπορά του ιού
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ποσοστό 78% είναι το σημείο, όπου οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι «κυκλοφορεί» περισσότερο ο κορονοϊός. Έπονται οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.
Όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 88% δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν ως περιοριστικό μέτρο το πλύσιμο χεριών για 20΄΄, την αποφυγή χώρων με συγχρωτισμό ανθρώπων (συναυλίες, εκδηλώσεις κλπ.) με ποσοστό 76%, την τήρηση απόστασης δυο μέτρων με 53%, την χρήση μάσκας με 8%, την χρήση γαντιών με 4% και άλλο με 7%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr