«Η Αθήνα είναι εντυπωσιακά ήσυχη. Τα στενά δρομάκια γύρω από τον ιστορικό Παρθενώνα, που ήταν γεμάτα με τουρίστες, αποτελούν πλέον μέρος μόνο για όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους», σημειώνει το άρθρο, περιγράφοντας τα μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καταστημάτων, που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα «πολύ νωρίτερα από αρκετούς Ευρωπαίους γείτονες».
Όπως σημειώνεται, «κινητήριος δύναμη» για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτέλεσε και «η εύθραυστη κατάσταση του συστήματος υγείας της χώρας», ωστόσο η Ελλάδα έχει πλέον διπλασιάσει τον αριθμό των κρεβατιών ΜΕΘ που είχε στην αρχή του Μαρτίου με στόχο ο αριθμός αυτός να συνεχίσει να αυξάνεται.
«Το κλειδί ήταν ότι υπήρξε μια πολύ γρήγορη απάντηση γιατί η κυβέρνηση ανησυχούσε ότι το σύστημα υγείας δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει λόγω της προηγούμενης οικονομικής κρίσης και των περικοπών», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα η καθηγήτρια του Queen Mary University of London και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλλα Λαδή.
«Σημαντικό ήταν επίσης το παράδειγμα της Ιταλίας που συχνά χρησιμοποιείται ως μια χώρα-καθρέφτης για την Ελλάδα. Οι εικόνες από την Ιταλία και ό,τι συνέβαινε εκεί ώθησαν την κυβέρνηση και τους πολίτες να πάρουν την κατάσταση σοβαρά» προσθέτει η ίδια.
Παράλληλα, ο Independent σημειώνει την ανησυχία που υπάρχει για τις δομές των μεταναστών, καθώς και για το επικείμενο Σαββατοκύριακο του Πάσχα. «Θα αποτελέσει ένα ιστορικό τεστ για την ικανότητα των Ελλήνων που συνήθως βρίσκονται σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις να "μείνουν σπίτι" και να συνεχίσουν να ισοπεδώσουν την καμπύλη», τονίζει το άρθρο.
Διαβάστε επίσης:
- Corriere della Sera: Η Ελλάδα δίνει μαθήματα στην βόρεια Ευρώπη
- Daily Telegraph: Η συμπεριφορά των Ελλήνων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση
- Reuters: Η Ελλάδα αντέδρασε γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr