«Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν εσωστρεφείς ως θεσμοί. Θέλουμε την διεθνοποίησή τους και την ανάδειξη της χώρας σε κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης στην ΝΑ Ευρώπη» αναφέρει η κ. Κεραμέως.
«Εργαζόμαστε με τους ακαδημαϊκούς θεσμούς, κυβερνήσεις και μέσω προσωπικών επαφών με πανεπιστήμια του εξωτερικού» εξηγεί σε άλλο σημείο η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι σε όσα πανεπιστήμια συμμετάσχουν «θα προσφερθεί έξτρα κρατική χρηματοδότηση».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, η Αθήνα δίνει έμφαση τόσο στην προσέλκυση Κινέζων φοιτητών όσο και σε fast track συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικά και αμερικανικά πανεπιστήμια.
«Όποτε ταξιδεύω στο εξωτερικό προσπαθώ να επισκεφθώ πανεπιστήμια προκειμένου να ανοίξω διαύλους επικοινωνίας και να περάσω το μήνυμα ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την καθιέρωση διεθνών συνεργασιών στην εκπαίδευση», τονίζει η κ. Κεραμέως.
Παράλληλα, η υπουργός σημειώνει πως στόχος είναι «να δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να αποκτήσουν και άλλα εργαλεία χρηματοδότησης πέραν του κρατικού προϋπολογισμού», δίνοντας για παράδειγμα κίνητρα για δωρεές, με συνεργασίες ιδιωτικού- δημοσίου τομέα και έσοδα από πατέντες.
Η FT συμπληρώνουν ότι η πρώτη συνεργασία δημοσίου - ιδιωτικού τομέα είναι ήδη στα «σκαριά»: ένα σχέδιο για την νέα εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης με δυνατότητα φιλοξενίας 3.000 φοιτητών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr