Ειδικότερα, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis τάχθηκαν 224 βουλευτές, ενώ μόλις ένας ψήφισε κατά, σε σύνολο 225 βουλευτών.
Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη, μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», σε σύνολο 233 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 219 βουλευτές και 14 κατά.
Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Χατζηδάκη, για υπόθεση που αφορά τη θητεία του στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπέρ ψήφισαν 194 βουλευτές και κατά 18, σε σύνολο 224 ψηφισάντων.
Παράλληλα, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας νωρίτερα στην Ολομέλεια. «Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας και την εναντίωσή μας στην ιδέα της βουλευτικής ασυλίας. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση και παραμένει θέση μας ότι κανένας από εμάς δεν δικαιούται να έχει ασυλία, είτε είμαστε βουλευτές είτε υπουργοί είτε τέως υπουργοί», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι ο λόγος που το ΜέΡΑ 25 έχει αυτή τη θέση είναι ότι την ίδια ώρα που υφίσταται βουλευτική ασυλία, οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι στη βροχή μηνύσεων.
Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας ότι καταγγέλλουν την βουλευτική ασυλία πολιτικά πρόσωπα, όταν είναι στην αντιπολίτευση αλλά είναι θέμα που το ξεχνούν όταν είναι στην κυβέρνηση. Ο κ. Βελόπουλος είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει ειδικά το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Κυρανάκη «ο βουλευτής δεν θα μπορεί να μιλάει ελεύθερα; Και θα βγαίνει ο κάθε κύριος Δημητράς, που εκπροσωπεί ένα φορέα που δεν υπάρχει, όπως είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που έχει καταγγελθεί από το 2007 για παρατυπίες και οικονομικά σκάνδαλα και ο πρόεδρος του μπήκε φυλακή;» είπε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr