Η κόντρα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και του κλάδου των εκπαιδευτών, που έχουν φθάσει στα όρια της εξαθλίωσης ύστερα από τόσους μήνες απραξίας (σ.σ. αρχικώς λόγω της αποχής των εξεταστών και στη συνέχεια λόγω των κενών που εμφανίζει ο νέος νόμος για την αλλαγή του συστήματος εξέτασης), έχει καταστήσει την απόκτηση διπλώματος οδήγησης στη χώρα θέμα... τύχης. Ορισμένες εξετάσεις διενεργούνται, άλλες πάλι όχι, ενώ σε συνθήκες χάους επιχειρούν οι υπερήλικες (άνω των 74 ετών) να διατηρήσουν το δικαίωμα στην αυτόνομη μετακίνηση.
Ο νέος νόμος εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις, η πολιτική ηγεσία διαψεύδει τα κενά και αποδίδει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη διεξαγωγή των εξετάσεων στους ίδιους τους εκπαιδευτές, και η κόντρα συνεχίζεται με τους υποψηφίους να μην μπορούν να δώσουν εξετάσεις. Ολες οι δυνάμεις του συστήματος φαίνεται ότι έχουν επικεντρωθεί στη διαμάχη των δύο πλευρών και όχι στην επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται, με κυριότερο το ζήτημα του ασφαλιστικού προϊόντος που θα καλύπτει τους υποψήφιους οδηγούς, οι οποίοι θα δίνουν εξετάσεις χωρίς τον εκπαιδευτή στο αυτοκίνητο, καθώς επίσης και τα προβλήματα με τον εξοπλισμό που προβλέπεται να υπάρχει στα εκπαιδευτικά οχήματα.
«Οι εκπαιδευτές οδήγησης φέρουν την ευθύνη της μη διεξαγωγής των εξετάσεων», καταγγέλλει το υπουργείο Μεταφορών, όπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή που άνοιξε τον χορό της ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρών. Το υπουργείο Υποδομών κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) για πρωτοφανή, κακόγουστη και υποκριτική θεατρική παράσταση προειδοποιώντας την ότι «φέρει ακέραια την ευθύνη της μη διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών». Ειδικότερα, το υπουργείο τονίζει ότι: «Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης επικαλείται διάφορα προσχήματα, από τη μη ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος μέχρι το Σύνταγμα και την… Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καλεί όλους τους εκπαιδευτές του κλάδου να απέχουν από τη διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών». Το υπουργείο Υποδομών υποστηρίζει ότι το πρόσχημα της μη ύπαρξης ασφαλιστικού προϊόντος καταρρίπτεται από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες έχουν διαβεβαιώσει ότι το προϊόν θα είναι διαθέσιμο σύντομα.
Σε απαντητική επιστολή που τιτλοφορείται «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι!» η ΠΟΕΟ καταγγέλλει «το υπουργείο Υποδομών ότι άτολμα και ασχεδίαστα προσπαθεί να «αλλάξει» το σύστημα εξετάσεων αγνοώντας ότι με παλιά υλικά (φθαρμένα και διεφθαρμένα) δεν κτίζεται τίποτα καινούργιο», ενώ επισημαίνει ότι οι εξετάσεις δεν διεξάγονται με υπαιτιότητα πρωτίστως του υπουργείου Υποδομών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr