Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν έξι νέα κρούσματα του ιού, ο οποίος αν και εμφανίζεται πια με μικρότερη συχνότητα όσο μειώνονται οι πληθυσμοί των εντόμων μετάδοσης του, συνεχίζει να είναι επικίνδυνος.
Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Μάιο έχουν διαγνωστεί 312 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 238 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση και 74 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Οροεπιδημιολογική μελέτη που είχε γίνει το 2010 για τον ιό του Δυτικού Νείλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δείξει ότι για κάθε κρούσμα με συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα υπάρχουν τουλάχιστον 140 κρούσματα μόλυνσης χωρίς συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι την εφετινή περίοδο έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 33.000 άνθρωποι με τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Και στους 43 θανάτους τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 63 χρόνων. Σήμερα, σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 12 άνθρωποι με επιπλοκές από τη λοίμωξη έναντι 13 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα. Από αυτούς τους 12 ασθενείς που μολύνθηκαν και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Πλέον, ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίζεται σε 91 δήμους σε όλη τη χώρα, έναντι 90 δήμων που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η νέα «μολυσματική» περιοχή του χάρτη που «σχεδιάζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι το Σουφλί στον νομό Έβρου.
Σημειώνεται ότι σχεδόν οι μισοί δήμοι όπου ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί βρίσκονται στην Αττική (ο ιός κυκλοφορεί σε 45 δήμους του λεκανοπεδίου) στην οποία το τελευταίο επταήμερο όπως φαίνεται σταμάτησε η μολυσματική πορεία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr