Ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες εφόσον η Αθήνα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής. Σημείωσε δε, ότι «επί τριάντα χρόνια δεν έχει λερώσει το όνομά του» και χαρακτήρισε «περίεργο», το πώς αυτό γίνεται τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθεί. Επισημαίνει επίσης, ότι ενώ η διοικητική έρευνα ξεκίνησε πριν τρεις μήνες «δεν ενημερωθήκαμε για ποιες υποθέσεις πρόκειται».
Τέλος, συσχετίζει την υπόθεση με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει των ευρωεκλογών», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Νωρίτερα, με δήλωσή της στην εφημερίδα Καθημερινή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάργιορι βαν ντεν Μπρουκ, αναφερόμενη στην απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα, είπε ότι «υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων».
Γι’ αυτό τον λόγο, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, πρόσθεσε. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» είπε η κ. Βαν Ντεν Μπρουκ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό (όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF) πότε θα ολοκληρωθεί.
Συγχρόνως, δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr