Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος «είναι γνωστό ότι η Siemens έχοντας ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο δύο δισ. ευρώ, στις 2 Μαρτίου 2012 υπέγραψε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό και μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της, καθ' όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του συμβιβασμού και θα προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις στη χώρα μας, που συνεπάγονταν 700 νέες θέσεις εργασίας.
» Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, η Siemens δεν κράτησε το λόγο της. Από τα έγγραφα συνάγεται ότι η Siemens ουσιαστικά εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας ψευδή στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της. Ειδικότερα, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις, ενώ δεν έκανε επενδύσεις και ως εκ τούτου δεν προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μετά την κατάθεσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων είπε ότι στους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στον οποίο προχώρησε το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ήταν «επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ που ουδέποτε εφαρμόστηκε» νέο εργοστάσιο παραγωγής που «δεν δημιουργήθηκε στην 5ετή διάρκεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού και δεν απασχολήθηκαν 700 εργαζόμενοι», ενώ το εργοστάσιο παραγωγής λευκών συσκευών της BSH (πρώην Πίτσος) «κλείνει εντός του 2018».
Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση, στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει το σκάνδαλο της Siemens, της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία αναφέρθηκε σε χρηματισμό πολιτικών προσώπων.
Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε ότι πρότεινε στην ανακρίτρια να κληθούν για κατάθεση οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Ζανιάς, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Στουρνάρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και πολιτικοί γόνοι των οικογενειών που αναφέρει στην κατάθεση της η Κ. Τσακάλου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr