Όπως δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με την Βελκουλέσκου στην Αθήνα, η τελευταία δεν απάντησε τίποτα όταν τη ρώτησε αν σέβεται την κοινή δήλωση ΓΣΕΕ-Εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) την οποία συνυπέγραψαν στις 19 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή ανέφερε ότι:
- Ο ελάχιστος νόμιμος μισθός να καθορίζεται στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και να έχει γενική και καθολική ισχύ για όλους τους εργαζόμενους
- Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.
- Επιβεβαιώνουν ΓΣΕΕ-εργοδότες, επίσης, εκ νέου και στο σύνολό τους τα συμφωνηθέντα στις τριμερείς συναντήσεις που διεξήχθησαν, υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, την 30η Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη (δηλαδή πως οι κοινωνικοί εταίροι έχουν εμπιστοσύνη τους στην τριμερή διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και ότι το ILO μπορεί να βοηθήσει ως προς την παρακολούθηση της λειτουργίας του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) και την 26η Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στους θεσμούς, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, έκανε δύο σημαντικές παραδοχές. Δηλαδή, σημείωσε ότι το πρόγραμμα ήταν ταξικά ετεροβαρές, και ότι έπνιξε κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, λόγω της ύφεσης και της ανεργίας δεν είναι δυνατό να παράγει για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρωτογενή πλεονάσματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr