Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις τριών κορυφαίων Ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών τις επόμενες ημέρες.
Η άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας στην Αμερική και η ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που στηρίζουν την άνοδο του δολαρίου. Παρόλα αυτά, το δολάριο έχει βρεθεί κάτω από πιέσεις (κυρίως έναντι των majors) εξαιτίας της διάθεσης αποστροφής στον κίνδυνο. ειδικότερα έναντι του ευρώ, το δολάριο έχει χάσει τη δυναμική του και αυτό οφείλεται στις σκέψεις ότι η αναταραχή στην Κίνα θα οδηγήσει σε αναβολή της αύξησης των επιτοκίων το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Commerzbank. Οι εκτιμήσεις της αγοράς, αναφέρουν ότι μια αύξηση επιτοκίων καθίσταται εξαιρετικά αβέβαιη εντός του 2015 και αυτό πιέζει το δολάριο.
Οι φόβοι ότι το τέλος του φθηνού χρήματος είναι αυτό που πιέζει τις αγορές δεν ευσταθούν κατά την Commerzbank αφού εκτιμά ότι ακόμα και μετά από την πρώτη αύξηση, τα επιτόκια θα παραμείνουν ιδιαίτερα χαμηλά. Ακόμα όμως και με μια καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων, το δολάριο δύσκολα θα μπορούσε να δεχθεί ισχυρές πιέσεις.
Όσον αφορά στην ισοτιμία EUR/USD και την προσέγγιση του 1,1500 όλα δείχνουν ότι το ευρώ είναι ο πλέον κερδισμένος από την αναταραχή στην Κίνα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις τριών κορυφαίων Ευρωπαίων κεντρικών τραπεζιτών τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την Commerzbank, το QE θα τεθεί σε κίνδυνο αν το ευρώ συνεχίσει να ανεβαίνει. Ο Mario Draghi έχει τονίσει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα προκειμένου να πετύχει το QE και αυτό εξακολουθεί να ισχύει, ολοκληρώνει η Commerzbank.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr