Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνδιοργανώνουν, με την οργανωτική σύμπραξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες Παραγωγούς και Εξαγωγείς να συναντηθούν απευθείας με Ξένους Αγοραστές από ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία.
Η διημερίδα που θα έχει ως θέμα: «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα σε δυναμικές αγορές-στόχους: ΗΠΑ, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία», θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την υποστήριξη Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Όπως τόνισε η Πρόεδρου του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη: «Στόχος της διημερίδας παράλληλα με την υποστήριξη και προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων και η δικτύωσή τους με μεγάλους ξένους αγοραστές από τις εν λόγω αγορές. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, στηρίζει τους παραγωγούς της Περιφέρειας και ενισχύει ουσιαστικά τις εξαγωγικές τους προσπάθειες, συνδέοντάς τους άμεσα με σημαντικούς ξένους αγοραστές από τις πιο δυναμικές αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και ειδικά αυτά του αγροτοδιατροφικού τομέα.
Η διοργάνωση της Διημερίδας, αποτελεί άλλο ένα ηχηρό παράδειγμα της συμβολής και του ρόλου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των συλλογικών φορέων στην υποστήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο ΠΣΕ στέκεται δίπλα στους Έλληνες Παραγωγούς και αναδεικνύει αποτελεσματικούς τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας μέσω της διαρκούς ενημέρωσης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της απευθείας σύνδεσης με τις ξένες αγορές»
Να σημειωθεί ότι κατά τις εργασίες της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής διείσδυσης προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία, από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, τους αρμόδιους Συμβούλους ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και εξειδικευμένους συμβούλους συλλογικών φορέων.
Τις ενημερωτικές εργασίες της Διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεων και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα καλούνται να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες-στόχους, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα επιτόπιας προβολής των προϊόντων που εξάγει, μέσω δειγμάτων και προωθητικού υλικού.
Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι ανοικτή και δωρεάν.
- Αιτήσεις συμμετοχής από τους Έλληνες Παραγωγούς και Εξαγωγείς θα γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014. Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
- Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση παρακαλούμε επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: Επιμελητήριο Μεσσηνίας τηλ.:27210 62218 & κιν.: 6986689093 email:
[email protected]
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Βασικοί του στόχοι για την επίτευξη του σκοπό του, είναι η διάδοση των Μεσσηνιακών προϊόντων και η αύξηση της αναγνωρισιμότητα τους, η συνεχής βελτίωση της ποιότητας τους καθώς και η υποστήριξη εναλλακτικών και καινοτόμων καλλιεργειών. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται η ενίσχυση της έρευνας σε θέματα γεωπονίας, διατροφής και αγροτικής οικονομίας, η εκπόνηση και υποστήριξη σχετικών προγραμμάτων, καθώς και η προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς.
Το κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ιδρύθηκε το 1993. Σκοποί του Ιδρύματος είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολούνται συστηματικά με μελέτες επί οικονομικών θεμάτων γενικότερα, και ειδικότερα με τις σχέσεις μεταξύ του Κράτους και της Ελληνικής Βιομηχανίας, η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της οικονομικής επιστήμης και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ του Κράτους και της Βιομηχανίας και η ενίσχυση και επιχορήγηση μελετών, ερευνών, αναλύσεων, προτάσεων, εκδόσεων και προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην εξέλιξη της οικονομικής σκέψης στην Ελλάδα, στη διερεύνηση των οικονομικών της προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων, που να συμβάλλουν στην πρόοδο της εθνικής μας οικονομίας.
Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr