Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, στον Ευβοικό κόλπο και ήταν επιφανειακός, καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μόνο 10 χιλιομέτρων.
Μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν μέσα σε λίγα λεπτά ακόμη δύο μετασεισμοί των 3,8 Ρίχτερ στις 01:13 και 3,4 Ρίχτερ στις 01:18.
Η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πελοπόννησο, τη Φωκίδα και την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, την Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Θεσσαλία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ο σεισμός προέρχεται από στο βόρειο Ευβοικό κόλπο, από ρήγματα που δεν έχουν σχέση με αυτό της Αταλάντης. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φιανομένου, εκτιμώντας ότι η συχνή σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε τον πρώτο σεισμό, οδηγεί με μεγάλη πιθανότητα σε εκτόνωση της συσωρευμένης ενέργειας του ρήγματος. Ωστόσο για καθαρά επιστημονικά λόγους, δεν θέλησε να απάντησει να αυτός είναι ο κύριος σεισμός.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την σεισμική ακολουθία, ενώ μέχρις στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, ή θύματα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr