Αν και η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρη απέρριψε τη θεωρία ότι ο σκελετός ανήκει στο Μέγα Αλέξανδρο, εκφράζοντας ωστόσο την απόψη ότι πρόκειται για τάφο επιφανούς Μακεδόνα στρατιωτικού, η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ αμέσως μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων δείχνει να επιμένει πως ο τάφος ανήκει στο βασιλιά των Μακεδόνων. Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εξέτασης DNA που θα γίνει στα οστά τα οποία βρέθηκαν, δείτε πως έμοιαζε η αρμάμαξα που θεωρείται ότι μετέφερε τη σορό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, η κατασκευή της αρμάμαξας που θα μετέφερε τη σορό του Αλεξάνδρου από τη Βαβυλώνα στο μαντείο του Άμμωνα, όπως ήταν επιθυμία του, ολοκληρώθηκε από τον Αρριδαίο, δύο χρόνια μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. `Η σαρκοφάγος ήταν από σφυρήλατο χρυσό, γεμάτη με αρώματα, για να συντηρείται η μούμια, σφραγισμένη με εφαρμοστό χρυσό κάλυμμα, ενώ πάνω της ήταν τοποθετημένη μια χρυσοποίκιλτη φοινικίδα (κόκκινη πολεμική σημαία) και δίπλα της τα όπλα του νεκρού.
Η αρμάμαξα είχε θολωτή οροφή πλάτους 8 πήχεων (3,7 μ.) και μήκους 12 πήχεων (5,55 μ.) με λιθοκόλλητες ψηφίδες. Τη βάση της καμάρας περιέτρεχε παραλληλόγραμμος θριγκός με ανάγλυφες προτομές τραγελάφων (φανταστικών ζώων), απ’ τις οποίους κρέμονταν χρυσοί κρίκοι διαμέτρου 2 παλαμών (περίπου 14,8 εκατοστών), όπου ήταν περασμένο πομπικό στέμμα στολισμένο με όλων των ειδών τα χρώματα. Στις άκρες υπήρχαν δικτυωτά κρόσσια με μεγάλα κουδούνια, για να φτάνει ο ήχος τους πολύ μακριά, ενώ στις τέσσερις γωνίες της καμάρας στεκόταν από μία χρυσή τροπαιοφόρος Νίκη, και η κιονοστοιχία που στήριζε την καμάρα ήταν χρυσή με ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr