Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια γίνεται εν αγνοία του κατ΄ εξοχήν υπευθύνου για την καμπάνια επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Αυτό και μόνο δημιουργεί εύλογη ανησυχία για το αν το θέμα με την κα Κλούνει θα αποτελέσει μια νέα αρχή ή απλά μια άσκηση δημοσίων σχέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr το Ίδρυμα που αποτελεί την κιβωτό της ιδέας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δεν είχε λάβει γνώση για την όποια πρωτοβουλία της Αμάλ Αλαμουντίν και του υπουργείου Πολιτισμού.
Επιπλέον, με σαφείς αιχμές γα την όλη μεθόδευση, ο ΔΣΑ ζητεί να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με έλληνες νομικούς, η οποία θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα διά της νομικής οδού, ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».
Η κα Κλούνει αισιοδοξεί...
«Θα τα καταφέρουμε (σ.σ. να φέρουμε πίσω τα Γλυπτά)». Αυτές τις τρεις λέξεις είπε η Αμάλ Αλαμουντίν, προσερχόμενη στο ραντεβού που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλας.
Η διακεκριμένη βρετανολιβανέζα δικηγόρος, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνει, βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα προκειμένου να προσφέρει στην ελληνική κυβέρνηση νομικές συμβουλές για την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr