Ο κ. Διώτης, που αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων μετά την απολογία του, φέρεται να αρνείται τις δύο πράξεις που του καταλογίζονται και να υποστηρίζει την άποψη πως η επίμαχη λίστα «δεν ήταν αξιοποιήσιμη», θέση που εξέφρασε από την αρχή της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση, όταν είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου σε κατάθεση από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος.
Φέρεται επίσης να εμμένει στη θέση του ότι το εν λόγω υλικό ήταν άχρηστο, ως προϊόν υποκλοπής και «μη αποδεικτικά αξιοποιήσιμο».
Τονίζει δε, πως το εν λόγω υλικό του είχε σταλεί ατύπως από τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και ότι
είχε τη βεβαιότητα πως ατύπως «είχε φθάσει στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ενώπιον των δύο ανακριτών, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, επανέλαβε πως με αφορμή τη λίστα είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ πλήρης έλεγχος σε όλα τα εμβάσματα ποσών άνω των 100.000 ευρώ προς ελληνικές και ξένες τράπεζες για την περίοδο 2000 έως 2012.
Για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που αντιμετωπίζει -και αφορά την αντιγραφή του επίμαχου αρχείου- ο κ. Διώτης φέρεται να υποστηρίζει ότι αντέγραψε το στικάκι «για λόγους ασφαλείας» και ότι μετά την αποχώρησή του από το ΣΔΟΕ το είχε δώσει στον νέο- τότε- υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο αναφέροντας μάλιστα πως και ο υπουργός είχε την ίδια άποψη με τον ίδιο για τη μη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε την Τρίτη και αφέθηκε επίσης ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο προκάτοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης ο οποίος κατηγορείται για απιστία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr