Πλαστοί ήταν οι τίτλοι σπουδών του Γιάννη Καστάνη από το πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza», τους οποίους είχε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας το 1999, και συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας. Μετά τη δημοσιοποίηση της απάτης, ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, Γιάννη Καστάνη, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Μάλιστα πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, έκανε την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Η απόφαση του διορισμού του "ψευτογιατρού" στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας, αφού αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ.
Ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr