Το περιοδικό, πραγματοποίησε μια ευρεία ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων του πλανήτη, στον ανεπτυγμένο και πλούσιο κόσμο. Από τα πρώτα συμπεράσματα είναι πως, οι άνθρωποι που έχουν λάβει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στη διάρκεια της ζωής τους έχουν αρχίσει να εργάζονται περισσότερο από τους ανεκπαίδευτους. Συγκεκριμένα, το 65% των Αμερικανών αντρών που διαθέτουν πτυχίο, ηλικίας 62-74 ετών, συνεχίζουν να εργάζονται, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται στο 32% όταν πρόκειται για τους Αμερικανούς άντρες ηλικίας 62-74 ετών, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν κανένα πτυχίο ή επαγγελματικό δίπλωμα.
Δημιουργείται, λοιπόν, κατά τον Economist, μια νέα τάξη πραγμάτων όπου οι ανειδίκευτοι νέοι εργάζονται λιγότερο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι έχουν λάβει υψηλής ποιότητας μόρφωση. Αυτό σε συνδυασμό με τις πολιτικές που υιοθετούν τελευταία οι χώρες της Ευρώπης, που κάθε άλλο παρά ενθαρρύνουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, έχει σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου να συγκεντρώνεται στα χέρια των συνταξιούχων. Σε απλή μετάφραση, όσο οι εύποροι συνταξιούχοι θα αποταμιεύουν, τόσο θα περιορίζεται η ζήτηση.
"Η ηλικία δεν πρέπει πλέον να καθορίζει το τέλος της επαγγελματικής ζωής. Οι πολιτικές που αποθαρρύνουν τους εργαζομένους να εργάζονται περισσότερα χρόνια στη ζωή τους πρέπει να εκλείψουν. Το καθεστώς των συντάξεων πρέπει να καταστεί πιο προοδευτικό...", τονίζει ο Economist.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr