Το "Le Beccherie", το οποίο άνοιξε το 1939 στο Τρεβίζο, κοντά στη Βενετία, αναμένεται να κλείσει στις 30 Μαρτίου.
Όπως εξηγεί ο 60χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου Carlo Campeol -οι παππούδες του οποίου εμπνεύστηκαν το τιραμισού-, η χρεοκοπία της επιχείρησης οφείλεται στην έλλειψη τουριστών και την οικονομική κρίση.
"Υπήρξε μείωση των πελατών. Χάσαμε πολιτικούς, επιχειρηματίες, αλλά και απλό κόσμο" λέει.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Τρεβίζο ζήτησε να αναγνωριστεί από την ΕΕ ως η γενέτειρα του τιραμισού και να γίνει Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Σύμφωνα με τις Αρχές της περιοχής, η Ada και ο Aldo Campeol σέρβιραν το πρώτο τιραμισού τη δεκαετία του 1960.
Το όνομα ωστόσο - που στα ιταλικά σημαίνει: "σήκωσέ με πάνω", λόγω του υψηλού ενεργειακού περιεχομένου του γλυκίσματος- δόθηκε τη δεκαετία του 1970.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr