Όπως επεσήμανε στο "R" o δικηγόρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πειραιά, Ανδρέας Ραζής, μολονότι κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας και της απόφασης που πήρε, η δικαστική μάχη θα συνεχιστεί. Ο λόγος κατά τον ίδιο, είναι ότι μολονότι η εταιρεία μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου ξεκίνησε την διάθεση των σημάτων της στους πρατηριούχους, αυτή γίνεται με μηδενικό κέρδος για τους τελευταίους. Κάτι που αντίκεινται στην δικαστική απόφαση, η οποία ορίζει ότι οι σχέσεις των δύο μερών πρέπει να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν την απόφαση αποκλειστικής συνεργασίας με αντιπροσώπους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πειραιά έχει φθάσει το θέμα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να αποφανθεί εάν η απόφαση της πολυεθνικής είναι νόμιμη. Απόφαση που αναμένεται το προσεχές διάστημα.
Η δικαστική διαμάχη, ωστόσο, όπως μας επεσήμανε ο κ. Α. Ραζής δεν αφορά μόνο τον πολυεθνικό όμιλο της Philip Morris αλλά και τις άλλες πολυεθνικές και συγκεκριμένα την ΒΑΤ, την Ιmpeial, την JTI, καθώς και τις ελληνικές εταιρείες Καρέλια και ΣΕΚΑΠ.
Συνολικά 95 Πρατηριούχοι (57 Αθήνα, 9 Πειραιά, 4, Θεσσαλονίκη και 3 Πάτρα), έχουν αναζητήσει δικαστικά κατά των προαναφερθέντων ομίλων και αναμένουν τις δικαστικές αποφάσεις.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr