Το βασικό πρόβλημα, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, έγκειται στην αδυναμία του ΟΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην κλείσει το Μέγαρο και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο. Ενώ, άλλα στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, ανέφεραν ότι το Δημόσιο θα πάρει στην κυριότητά του το νέο κτίριο του Μεγάρου, ενώ το παλαιό θα παραμείνει στο σημερινό καθεστώς. Επίσης, η διαχείριση θα ασκείται μεν από τη διοίκηση του Μεγάρου, αλλά εφεξής το κράτος θα έχει την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ με έξι μέλη.
Παράλληλα, με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι το Μέγαρο θα περάσει στο Δημόσιο και εν συνεχεία στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, με προοπτική ένα διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή, άλλος παράγοντας που συμμετείχε στη σύσκεψη, ξεκαθάρισε ότι «ο πολιτισμός δεν πωλείται». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι το σχέδιο βιωσιμότητας του Μεγάρου Μουσικής δεν προβλέπει κάποια απόλυση, ενώ, αντίθετα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των χώρων του και ως συνεδριακού κέντρου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαβιβάσει στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας, το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, συνολικού αρχικού ποσού 245 εκατ. ευρώ. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου 2013 ήταν 229,27 εκατ. ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr