Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους θα προέλθουν από την ΕΡΤ, από την ολοένα αυξανόμενη "δεξαμενή" των πειθαρχικών, από τις όποιες περικοπές προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες, καθώς και από στοχευμένες παρεμβάσεις σε μικρά και μεσαία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Επίσης, για τις 11.000 απολύσεις που, σύμφωνα με την τρόικα, πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, ο υπουργός είπε ότι αυτές θα προέλθουν κατά ένα μέρος από τη διαθεσιμότητα, από υπαλλήλους δηλαδή που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση στην απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των ΝΠΙΔ.
"Δεν μπορεί να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ΝΠΙΔ που λειτουργούν με περισσότερο προσωπικό από όσο χρειάζεται", τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναφερόμενος στη διαδημοτική κινητικότητα είπε ότι δόθηκε αυτή η δυνατότητα στους δήμους, ώστε να μετακινηθούν υπάλληλοι από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.
Για τη συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτελεί μία σύνθετη άσκηση, που έχει ως στόχο τον εντοπισμό διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις και πως οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα απαλλάξουν την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ιδίως τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία από περιττά διοικητικά βάρη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr