Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση, με βάση την οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα υπολογίζονται σε δεκαετή βάση.
Να σημειωθεί ότι με βάση τους μνημονιακούς εφαρμοστικούς νόμους από 1-1-2014 κάθε ταμείο ανάλογα με τις δυνατότητές του, θα συνυπολογίζονται και οι οφειλές σε βάθος δεκαετίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι θα υπάρξει "εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, τα οποία θα μετατραπούν σε φιλοδορήματα", και ρώτησε για ποιους και από πότε θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Ο Β. Κεγκέρογλου επιφυλάχθηκε να απαντήσει.
Αναφερόμενος στις κύριες συντάξεις ο υφυπουργός Εργασίας έκανε λόγο για "παραπληροφόρηση" και διαπίστωσε ότι "θολώνει ο κόσμος".
Διευκρίνισε ότι η κρατική χρηματοδότηση, που είναι γύρω στα 11 δισ. ευρώ, δεν μειώνεται με το σύστημα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1-1-2015.
Όπως είπε ο Β. Κεγκέρογλου το πλαφόν της σύνταξης που είναι στα 360 ευρώ αντιστοιχεί στην κρατική χρηματοδότηση.
Ανέφερε ως παράδειγμα ότι αν η κύρια σύνταξη είναι 760 ευρώ, σημαίνει ότι τα 360 ευρώ τα βάζει το κράτος και τα άλλα 400 ευρώ είναι το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης.
Για το ενδεχόμενο να μην έχει το ταμείο χρήματα να συνεισφέρει το μερίδιό του ο Β. Κεγκέρογλου είπε: "είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο, υπάρχει πρόβλημα".
Πρόσθεσε, δε, ότι "έχουν γίνει οι οι αναλογιστικές μελέτες και στόχος είναι να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr