Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
O Thomas John Sargent γεννήθηκε στις 19 του Ιούλη του 1943. Είναι γνωστός ως ένας από τους ηγέτες της ¨επανάστασης" της ορθολογικής προσδοκίας στα μακροοικονομικά και ο συντάκτης πολυάριθμων καινοτόμων μελετών. Εργασία με τον Neil Wallace, ο Sargent ανέπτυξε το μοντέλο saddle για να περιγράψει τη σταθερότητα της ορθολογικής προσδοκίας. Θεωρείται ότι είναι από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους στον κόσμο.
Απέκτησε το B.A. του από το Berkeley το 1964 ενώ ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Χάρβαρντ το 1968. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Πενσυλβάνια (1970-1971), Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (1971-1987), Πανεπιστήμιο του Σικάγου (1991-1998), Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (1998-2002), και είναι σήμερα ο καθηγητής Οικονομικών και Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Είναι μέλος της Οικονομετρικής Εταιρείας από το 1976. Το 1983 ο Sargent εξελέγη Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Έχει διατελέσει ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Hoover στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ από το 1987.
O Christopher Albert Sims γεννήθηκε στις 21 Οκτώβρη του 1942 και είναι σήμερα καθηγητής Οικονομικών και Τραπεζικών στο Πανεπιστήμιο του Princeton.
Ο Sims ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Οικονομικά το 1968 στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μαζί με τον Σάρτζεντ. Δίδαξε στο Harvard, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, στο Yale και, από το 1999,διδάσκει Princeton.
Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (από το 1989) και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών (από το 1988). Το 1995 ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομετρίας. Θα είναι πρόεδρος της Αμερικάνικης Οικονομικής Ένωσης το προσεχές έτος.
Ο Sims δημοσιεύσει πολλές σημαντικές μελέτες οικονομετρίας, μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής.
Μεταξύ άλλων, ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές της χρήσης διανυσματικού autoregression στην εμπειρική μακροοικονομία.
Έχει, επίσης, συνέβαλε στην ανάπτυξη της δημοσιονομικής θεωρίας του επιπέδου των τιμών και τη θεωρία της 'ορθολογικής απροσεξίας" (rational inattention).