Για παράδειγμα, πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα της φορολογίας των ιντερνετικών βιβλίων που δημιούργησαν οι περισσότερες εκδοτικές εταιρείες, για να διευκολύνουν τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Όπως τονίζει, ο Αναστάσιος Βλάχος της Express Publishing, η φορολόγηση αυτών των βιβλίων είναι εκτός λογικής. Ίσως από απροσεξία, ίσως από αδιαφορία. Πάντως, είναι λάθος. Και θα εξηγήσουμε το γιατί με απλά παραδείγματα:
Τα χάρτινα βιβλία έχουν ΦΠΑ 6% στην πώληση, αλλά τα ιντερνετικά βιβλία έχουν ΦΠΑ 24%. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί στο ΥΠΟΙΚ κατέταξαν τα βιβλία/applications στην ίδια κατηγορία με τα παιχνίδια/ applications.
Σωστά, όμως, επισημαίνει η Express Publishing οι μαθητές δεν θέλουν να παίξουν, αλλά να μορφωθούν εξ’ αποστάσεως όπως επιβάλλει η πανδημία. Και οι γονείς από τη μεριά τους τα στηρίζουν και φροντίζουν να έχουν όλα τα απαραίτητα "εφόδια".
Γιατί, όμως, να πληρώνουν 24% ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των βιβλίων; Στην Αγγλία το ιντερνετικό εκπαιδευτικό βιβλίο έχει ΦΠΑ 0%. Δεν είναι τυχαίο, καθώς είναι απόλυτα λογικό.
Καιρός να γίνει και στην Ελλάδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr