Το αρχικό σχέδιο μιας γενναιόδωρης πάγιας ρύθμισης δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να διασφαλίσει θετική στάση των θεσμών στον δρόμο για τη διαπραγμάτευση αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Δεύτερες σκέψεις έχουν αρχίσει ήδη να καλλιεργούνται στους κόλπους του οικονομικού επιτελείου και το τοπίο αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει από τις 23 Σεπτεμβρίου όταν θα βρεθούν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Σεπτεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία για την υπαγωγή ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία σε 120 δόσεις και δεν αποκλείεται στο πλαίσιο τήρησης των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς να μη δοθεί τελικά παράταση, γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ».
Παρ' ότι στο υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι το χρονικό περιθώριο από την ενεργοποίηση των νέων ευνοϊκών διατάξεων -1η Σεπτεμβρίου- έως τη λήξη της προθεσμίας -30 Σεπτεμβρίου- είναι στενό, υπάρχουν εισηγήσεις προς τον υπουργό κ. Σταϊκούρα να μη δοθεί καμία νέα παράταση.
Οι θεσμοί,σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «ΤΑ ΝΕΑ», δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για το λίφτινγκ που έκανε στις 120 δόσεις η νέα κυβέρνηση με μειωμένα επιτόκια και χαμήλωμα της μηνιαίας δόσης στα 20 ευρώ, όσο και για το ενδεχόμενο νέας παράτασης. Το αρχικό σχέδιο του ΥΠΟΙΚ προέβλεπε ότι με το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των 120 δόσεων θα ενεργοποιούνταν ένα νέο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων. Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα είναι «μόνιμο, οικονομικά εύλογο και δίκαιο και παράλληλα θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr