Βάσει της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι στη Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία και στην Ινδία, το 63% των εργαζομένων στην Ινδία και το 43% στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, δήλωσαν ότι είναι περισσότερο «σίγουροι» για να αναζητήσουν μια νέα θέση εργασίας το 2023.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στο CNCB, σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων αισθάνονται προετοιμασμένοι για μία οικονομική ύφεση.
«Η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία που παρατηρείται στους επαγγελματίες αποδεικνύει ότι διαθέτουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μετά την πανδημία προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε αντίκτυπο που μπορεί να επιφέρει ένα αβέβαιο περιβάλλον», δήλωσε ο Πουτζά Καμπρία, ειδικός σταδιοδρομίας και επικεφαλής του editorial για την Ασία-Ειρηνικό του LinkedIn.
«Από την αρχή της πανδημίας, οι επαγγελματίες αφιέρωσαν αυτόν τον χρόνο για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους σε τομείς με τους οποίους είναι πραγματικά παθιασμένοι», προσθέτει.
Οι τρεις λόγοι που παρακινούν τους εργαζόμενους να αναζητήσουν νέα εργασία το 2023
Μεταξύ των ευρημάτων της έρευνας, τονίζεται ότι υπάρχουν και τρεις σημαντικοί λόγοι που ωθούν λιγότερο ή περισσότερο τους εργαζόμενους να αναζητήσουν νέα εργασία το 2023:
1. Πληθωρισμός
Οι πληθωριστικές πιέσεις και το αυξημένο κόστος είναι από τους βασικούς λόγους που μπορεί να ωθήσουν τους υπαλλήλους να αναζητήσουν μια νέα θέση εργασίας με μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές.
Μάλιστα, το 58% των ερωτηθέντων στη Σιγκαπούρη, το 49% στην Αυστραλία και το 45% στην Ινδία δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να παραμείνουν στον τρέχοντα ρόλο τους μόνο εάν λάβουν αύξηση.
2. Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα συνεχίσει να αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους εργαζόμενους φέτος.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 30% των ερωτηθέντων στην Ινδία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, θεωρούν το παραπάνω κριτήριο σημαντικό για την αναζήτηση νέας εργασίας.
3. Επαγγελματική ανέλιξη
Σύμφωνα με την έκθεση της Gallup για την κατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος, το 60% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ήταν συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι στη δουλειά.
Η έλλειψη επαγγελματικής ανάπτυξης στην εργασία είναι ένας από τους κύριους λόγους για εγκατάλειψη της δουλειάς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr