Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020” συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), για την υλοποίηση της Πράξης “Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων Νέων 25-29 ετών στον κλάδο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών”. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση” στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αντικείμενο της Πράξης, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Θεωρητικής Κατάρτισης, Πρακτικής Άσκησης και Πιστοποίησης 1.600 ανέργων, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, ηλικίας 25-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ/ ΤΕΙ από τμήματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή αποφοίτων ΙΕΚ/ ΕΠΑΣ/ ΕΠΑΛ σε ειδικότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ώστε να ενταχθούν στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στο δυναμικό κλάδο ΤΠΕ.
Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι 600 ώρες και περιλαμβάνει 200 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 400 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, μέσω δράσεων δημοσιοποίησης του προγράμματος, θα κληθούν και οι επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων Πρακτικής Άσκησης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας apko.sepe.gr. Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 5,00 €/ώρα παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων.
Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης μόνιμης απασχόλησης - ήδη 4 στους 10 ωφελούμενους από το τελευταίο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΣΕΠΕ βρήκαν εργασία, κυρίως, στην εταιρεία που έκαναν την πρακτική - ενώ θα αποκτήσουν πιστοποίηση σε ψηφιακές δεξιότητες που θα τους κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας.
Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες: Τεχνικός Η/Υ & Δικτύων, Διαχειριστής Δικτύων, Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων, Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού, Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών, Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου e-commerce, Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής (ICT Analyst), Διαχειριστής Συστημάτων Πληροφορικής, Προγραμματιστής Ανοιχτού Λογισμικού. Με τη λήξη του προγράμματος, θα υπάρξει Πιστοποίηση των δεξιοτήτων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr