Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση του κατώτατου μισθού, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή. Όπως ανέφερε, ήταν αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτών που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, λόγω της μεγάλης κρίσης, που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη.
«Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από την οποία, όμως, έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτατο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες και ανακούφιση στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως να της δώσουν μία διάσταση, η οποία έχει μεγάλη θεσμική αξία: «να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ΄ αυτήν τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, δήλωσε ότι για να έχει ουσία η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει επιτέλους, μετά από 10 χρόνια, να επαναφέρει τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους». «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, γιατί διαφορετικά θα πρέπει και εμείς να ρυθμίζουμε το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι υπάρχει μια ταύτιση απόψεων σχεδόν από όλους τους εργοδοτικούς φορείς στην κατεύθυνση να ζητήσουμε από κοινού μέσα από τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την επαναφορά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr