Εχει μεγάλη σημασία, επισημαίνει ο ΠΟΜΙΔΑ, ο τρόπος και ο χρόνος που ο κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο γεγονός, γιατί κάθε χρονική καθυστέρηση και κάθε λάθος είναι εις βάρος του, αφού τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη η είσπραξη των οφειλομένων μισθωμάτων, ενώ παράλληλα ο εκμισθωτής θα υποχρεωθεί να πληρώσει "από την τσέπη του" τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας...
Βεβαίως, αποβολή μισθωτή μπορεί να γίνει μόνον από αρμόδιο δικαστικό επιμελητή (άμισθο δημόσιο λειτουργό) σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, και όχι από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή (αστυνομία, εισαγγελέα κλπ.) ή ιδιώτη. Νομικά υπάρχουν τρεις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στα αρμόδια δικαστήρια:
1. Καταγγελία της μίσθωσης σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα
2. Αγωγή για δυστροπία σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και
3. Εκδοση διαταγής απόδοσης μίσθιου, χωρίς διεξαγωγή δίκης.
Αν ο δύστροπος μισθωτής οφείλει και ενοίκια, κοινόχρηστα, λογαριασμούς και αποζημίωση για ζημιές στο μίσθιο, χρειάζεται ειδικό αίτημα στο Δικαστήριο, που μπορεί να προβληθεί μόνο στις δύο πρώτες διαδικασίες. Η επιλογή της ενδεδειγμένης σε κάθε περίπτωση διαδικασίας, αποτελεί επιλογή και ευθύνη του Δικηγόρου σας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε μίσθωσης. Η δική σας η ευθύνη βέβαια εντοπίζεται στην επιλογή του κατάλληλου Δικηγόρου, ο οποίος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και όσο γίνεται ταχύτερα τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε που να απευθυνθείτε, το πανελλήνιο δίκτυο της ΠΟΜΙΔΑ είναι η πιό φερέγγυα λύση!
Αν μετά την αποβολή του, ο μισθωτής αρνείται ή αδυνατεί να παραλάβει τα κινητά αντικείμενα του από το μίσθιο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε και πάλι σε Δικηγόρο ο οποίος θα χρειαστεί να κινήσει μιά νέα δικαστική διαδικασία για την εκποίηση των πραγμάτων αυτών με πλειστηριασμό, προκειμένου να απαλλαγείτε από την επ΄αόριστο φυλαξή τους!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr