Οι επιχειρηματίες του νυχτοκάμματου άλλωστε έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να «ρεφάρουν» στο 13ο μισθό και στην παράδοση που θέλει το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να βάζουμε χωρίς τύψεις «βαθιά το χέρι στην τσέπη». Ήρθε η ώρα λοιπόν να προγραμματίσετε πώς και πού θα περάσετε τις ξεχωριστές αυτές βραδιές, κάνοντας πρώτα και τον απαραίτητο οικονομικό προϋπολογισμό, γιατί όπως και να το κάνουμε ο εορταστικός μποναμάς στα «κέντρα αναψυχής» αυτές τις ημέρες κοστίζει κάτι παραπάνω. Οι καιροί που διανύουμε πάντως είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι και ο όρος table d΄ hote ανήκει πλέον για τους περισσότερους επιχειρηματίες στο παρελθόν, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δέσμευση. Αρκετά πιο «τσιμπημένες» είναι σε κάθε περίπτωση οι τιμές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
- Στις πίστες οι τιμές, που ούτως ή άλλως είναι αρκετά πιο «τσουχτερές» όλο το χρόνο, παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τόλμησαν να αυξήσουν τις τιμές κατά 20- 40 ευρώ. Έτσι, η φιάλη ουίσκι (για 4 άτομα) κυμαίνεται φέτος από 160 μέχρι 240 ευρώ.Ακόμη, οι περισσότερες πίστες έχουν προγραμματίσει ειδικό μενού, η τιμή του οποίου ξεκινά από 20 και φτάνει μέχρι και τα 100 ευρώ το άτομο. Για όσους δε θέλετε να κάνετε κάποια κράτηση η γενική είσοδος στα περισσότερα μαγαζιά παραμένει σταθερή.-Στα ίδια περίπου επίπεδα έχουν διατηρηθεί οι τιμές και στα ρεμπέτικα πάλκα με την τιμή για τη φιάλη ουίσκι να ξεκινά από τα 110 ευρώ και να φτάνει μέχρι και τα 140 ευρώ, ενώ για το κρασί ξεκινά τα 40 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 70 ευρώ. Και εδώ οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει να ετοιμάσουν ένα ιδιαίτερο μενού για τα ρεβεγιόν η τιμή του οποίου είναι κατά μέσο όρο μεταξύ 30 και 70 ευρώ το άτομο.
- Αν πάλι θέλετε να νιώσετε τις γιορτές σαν ένα ατελείωτο πάρτι και θα προτιμήσετε για την έξοδό σε κάποιο club η αύξηση κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα για την παραμονή των Χριστουγέννων, οπότε και η τιμή της φιάλης (που αντιστοιχεί σε πέντε άτομα) ανεβαίνει κατά 30 με 50 ευρώ και κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 150 ευρώ. Ακόμη, σε πολλά κλάμπ οι τιμές είναι «φιξ» για μια φιάλη ουίσκι και μια σαμπάνια στα 250 με 280 ευρώ για παρέες 6-8 ατόμων. Τέλος, ορισμένα κλαμπ προσφέρουν και μενού προαιρετικά με τις τιμές να κυμαίνονται στα 95 με 120 ευρώ.
- Τα εστιατόρια έχουν επιλέξει ιδιαίτερα και εξεζητημένα μενού για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας και την παραμονή των Χριστουγέννων ένα γεύμα μπορεί να σας στοιχίσει από 40 μέχρι και 100 ευρώ κατά άτομο, ενώ για την Πρωτοχρονιά οι τιμές ξεκινούν από 45 και μπορούν να φτάσουν και τα 120 ευρώ κατά μέσο όρο. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται το κρασί ή το ποτό σας.
- Για όσους θέλετε να ακολουθήσετε την παράδοση και να προτιμήσετε για διασκέδαση το τζόγο, το καζίνο της Πάρνηθας διατηρεί την τιμή εισόδου των έξι ευρώ με ποτό και για αυτές τις ημέρες. Τώρα για το τι θα ξοδέψετε μέσα στο καζίνο, αυτό εξαρτάται από εσάς και από την «εγκράτεια» που θα δείξετε. Αν πάλι θέλετε να περάσετε όλο σας το βράδυ στο καζίνο και να ξεκινήσετε με ένα χορταστικό δείπνο, πριν πάτε να δώσετε όλα στη ρουλέτα, το ρεστοράν του καζίνου θα έχει ετοιμάσει ένα εορταστικό δείπνο με 7 πιάτα και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που θα σας στοιχίσει 130 ευρώ ανά άτομο για την παραμονή Χριστουγέννων και 140 ευρώ για την παραμονή Πρωτοχρονιάς (χωρίς ποτό).
- Αν σκοπεύετε τα Χριστούγεννα ή ο καινούργιος χρόνος να σας βρουν σε κάποια υπερπολυτελή αίθουσα ξενοδοχείου, ανάμεσα στην αφρόκρεμα της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας πρέπει να είστε έτοιμοι να δώσετε κάτι παραπάνω. Όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία, που διοργανώνουν βασιλικά δείπνα με ιδιαίτερες γεύσεις, αλλά και με ξεχωριστή μουσική με τη συνοδεία βιολιών, κιθάρας και πιάνου. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την αίθουσα δεξιώσεων που θα επιλέξετε, το φαγητό και τις υπηρεσίες. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ξεκινούν από 95 και φθάνουν και τα 240 ευρώ, ενώ για αυτό της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν από τα 100 και φτάνουν τα 425 ευρώ. Αν θέλετε να το ρίξετε πραγματικά έξω υπολογίστε και κάτι π
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr