Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, κ. Παναγιώτης Καπετανάκος (φωτο), ο οποίος εκπροσώπησε τη θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων συμμετέχοντας σε πάνελ στο Delphi Economic Forum VII με θέμα “The New Face of Athens”.
Αναφερόμενος στο εμβληματικό κτήριο της Noval Property, το “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας, ο κ. Καπετανάκος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το “The Orbit” αποτελεί τοπόσημο για την πόλη. Έχει έναν ιδιαίτερο και σύγχρονο σχεδιασμό με εντυπωσιακές καμπύλες, όπου κυριαρχούν το φως και το πράσινο. Είναι κάτι διαφορετικό για την πόλη. Το σημαντικό σε αυτό τον σχεδιασμό είναι ότι έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο. Δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας, αλλά ένας χώρος ο οποίος καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένας χώρος ασφαλής, προσιτός, οικείος για τον εργαζόμενο που λειτουργεί ως προέκταση του σπιτιού του, όπου έχει όλες τις ανέσεις που θα ήθελε όπως εμπορικά καταστήματα, γυμναστήριο και εστιατόριο. Ο εργαζόμενος πλέον παραμένει αρκετές ώρες στο γραφείο του, οπότε χρειάζεται να νοιώθει το συναίσθημα του «ανήκειν» σε μία κοινότητα, ότι δραστηριοποιείται μέσα σε ένα campus. Το “The Orbit” καλύπτει αυτές τις ανάγκες».
Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε επίσης στα δύο κτήρια, για την ανάπτυξη των οποίων θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το πρώτο πράσινο ομόλογο που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2021 η Noval Property. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το πράσινο ομόλογο που εκδώσαμε τον Δεκέμβριο καταδεικνύει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη έχει έρθει και στην Ελλάδα. Όλο το επενδυτικό πρόγραμμα μας βάσει και των κεφαλαίων που αντλήσαμε από το πράσινο ομόλογο αφορά πράσινα ακίνητα. Για παράδειγμα, στο ακίνητο της πρώην Kodak, στο Μαρούσι, το οποίο το έχουμε αγοράσει μαζί με τη Brooklane Capital, προωθούμε την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος γραφείων, φιλικού προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με επίκεντρο τον χρήστη με βιώσιμο χαρακτήρα που θα αντέχει στον χρόνο. Στο δε το πρώτο εργοστάσιο της Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Ελληνικό Φεστιβάλ και στη Σχολή Καλών Τεχνών, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια μητροπολιτική γειτονιά Τέχνης και Πολιτισμού ώστε να συνάδει με την ευρύτερη περιοχή. Θα είναι μια γειτονιά που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές βιωσιμότητας και θα έχει μικτές χρήσεις: ξενοδοχείο, κατοικίες, γραφεία, εστίαση, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. Είναι κάτι, κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντικό γιατί θα δημιουργήσει εκεί μια γειτονιά που θα έχει ζωή καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Και το να δημιουργούνται καινούριες γειτονιές για τον κάτοικο, τον εργαζόμενο και τον επισκέπτη είναι κάτι πολύ σημαντικό».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr