Στο σφυρί βγήκαν 15 οικόπεδα και κτήρια που ανήκαν κυρίως σε επιχειρήσεις με τιμές εκκίνησης από 96.000 ευρώ έως και 600.000 ευρώ, για οφειλές από 970.000 ευρώ έως και 863 εκατ. ευρώ.
Η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν η εμπορική αξία των ακινήτων όπως προσδιορίστηκε από ιδιώτες εκτιμητές. Στη συνέχεια όμως προβλέπεται ότι αν δύο πλειστηριασμοί κριθούν άγονοι, η ρευστοποίηση των ακινήτων θα μπορεί να γίνεται και σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής. Επόμενη κίνηση είναι η μείωση της τιμής ρευστοποίησης στο ένα τρίτο της αρχικής.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «eauction» έχει αναγγελθεί η διενέργεια 7.630 πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2018 και ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει τη διενέργεια πλειστηριασμών όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά και άλλες μέρες. Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην κτηματαγορά, οι τιμές αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά, ιδιαίτερα για τα παλαιά διαμερίσματα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το φαινόμενο αντιμετωπίζουν και οι τράπεζες, οι οποίες αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που βγάζουν στον πλειστηριασμό. Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς ακινήτων, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα ακίνητα που οι τράπεζες ρευστοποιούν έχει κυρίως να κάνει με το γεγονός ότι τα ακίνητα αυτά αντιμετωπίζουν διάφορα νομικά και τεχνικά προβλήματα που αποτρέπουν υποψήφιους αγοραστές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr