Οπως αναφέρουν, είναι προς το συμφέρον όλων, η σταδιακή αποκατάσταση της αξίας των ακινήτων. Αντί όμως οποιασδήποτε θετικής παρέμβασης, η πολιτεία με βραχυπρόθεσμη λογική, με τη σχετική φορολογία, κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δυναμιτίσει την εικόνα τους στην αντίληψη του κοινού σαν επενδυτικό προϊόν, ενώ το ακρωνύμιο ΕΝΦΙΑ ισοδυναμεί με αρνητικό σύνθημα, σχετικά με την ελκυστικότητά τους.
Άλλωστε και στις αρχές της κρίσης, παράλληλα με τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μισθωμάτων, η απόφαση της πολιτείας για τη μείωση με υπουργικές αποφάσεις δύο φορές των μισθωμάτων που πλήρωνε το Δημόσιο, οδήγησε τελικά σε τόσο ραγδαία ύφεση ολόκληρη την κτηματαγορά, ώστε τελικά να χάσει από τους φόρους των νέων χαμηλότερων μισθωμάτων, πολύ περισσότερα από όσα ωφελήθηκε από τα μειωμένα μισθώματα που πληρώνει.
Στο πλαίσιο αυτό, η μη αναβολή για μεταγενέστερο χρόνο της μνημονιακής υποχρέωσης για φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις, θα «φρενάρει» τις αγοραπωλησίες και θα φέρει ένα ακόμα κτύπημα στη βαριά άρρωστη αγορά των ακινήτων προς ζημία όλων, δηλαδή τόσο των πολιτών, των επιχειρήσεων και της πολιτείας, όσο και των δανειστών.
Ο Σ.Ε.Α.ΑΚ και ο ΣΕΠΑΚ δύο συνεργαζόμενοι Σύνδεσμοι του χώρου των ακινήτων και των κατασκευών με τα εξειδικευμένα μέλη-συμβούλους τους, είναι έτοιμοι να συνδράμουν την πολιτεία στις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές για την αναβολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας και της καταπολέμησης της ανεργίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr