Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τη μελέτη του ΤΕΕ, τα αθροιστικά έσοδα του νόμου 4014 ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ και του νόμου 4178 σε 789,4 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως διευκρινίζεται, ο νόμος 4014 έχει εξαντλήσει την απόδοση εσόδων, τα οποία σχεδόν αποκλειστικά, προέρχονται πλέον από τον νόμο 4178.
Από τα διαθέσιμα δεδομένα επίσης, προκύπτει μερική επιτάχυνση των δηλώσεων και των πληρωμών σε περιόδους λήξης προθεσμιών, αλλά και σχετική κάμψη σε περιόδους αβεβαιότητας (περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συζητήσεις νέων ρυθμίσεων).
Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, η κατάθεση μετρητών σε τραπεζικό κατάστημα ανέρχεται στο 87,5%, ενώ το υπόλοιπο 12,5% διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά με web banking. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των capital controls, οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξήσαν το μερίδιό τους, στο 23,7%.
«Ήδη περισσότερα από 938.000 ακίνητα με αυθαιρεσίες έχουν δηλωθεί και για περισσότερα από 678.000 έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις μεταβίβασης για περίπου 1,1 εκατομμύρια ακίνητα» σχολίασε, σχετικά, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.
Ο ίδιος κάλεσε επίσης, την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα τόσο την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου για τα νομίμως υφιστάμενα κτήρια, όσο και την Ηλεκτρονική Έκδοση Αδειών Δόμησης για τα νέα κτήρια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr