Όπως ανέφερε, το νέο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του κτιρίου, την έκταση των παρεμβάσεων και την κλιματική ζώνη, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό και οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος αλλά έχουν "σκοντάψει" στην έλλειψη κονδυλίων.
Ο κ. Βερροιόπουλος παρουσίασε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τις προτάσεις του υπουργείου για τις επενδύσεις που θα ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως έργα ανανεώσιμων πηγών και φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα προωθούνται για χρηματοδότηση από το εν λόγω πακέτο η κατασκευή ανεμογεννητριών και υβριδικών έργων (συνδυάζουν διαφορετικές τεχνολογίες) στα νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο και μικρών υδροηλεκτρικών και συστημάτων αντλησιοταμίευσης στο διασυνδεδεμένο σύστημα ενώ στον τομέα του φυσικού αερίου η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης υγροποιημένου αερίου.
Επιπλέον στο ΕΣΠΑ εντάσσονται μεγάλα έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται κίνητρα για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα για θέρμανση χώρων και βιομηχανικές διεργασίες.
Στόχος των επενδύσεων, όπως είπε, είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η υποστήριξη της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr