Ειδικότερα, σύμφωνα με το, TheSeaNation, στο πλαίσιο προσπάθειας να "ξυπνήσει ο κοιμισμένος γίγαντας", και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουν ήδη κατατεθεί 350 σχεδιαστικές προτάσεις στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που οργανώνουν το διαδικτυακό περιοδικό Greekarchitects.gr και η εταιρεία DuPont, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με σκοπό την αλλαγή της πρόσοψης του κτιρίου.
Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, το Council on Tall Buildings and Urban Habitat, τη σχολή Βακαλό και το Δήμο Πειραιά.
Ο πύργος είναι από τα πιο γνωστά ανολοκλήρωτα έργα στην Ελλάδα. Αν και η άδεια κατασκευής του εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1972, ο σκελετός παραδόθηκε το 1974 και το 1983 τοποθετήθηκαν γυάλινα μεταλλικά ελάσματα στο εξωτερικό του.
Η αρχική ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί το κτίριο ως Εμποροναυτιλιακό Κέντρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έγινε μία άκαρπη προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ως Δικαστικό Μέγαρο, αλλά και να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.
Στο πλαίσιο παρουσίασης της πρωτοβουλίας εκπροσωπώντας τον Δήμο Πειραιά, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο διαγωνισμός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Οικονομόπουλος, ανέφερε ότι εκτός του συγκεκριμένου, στα σχέδια του Δήμου είναι μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα, όπως η ανακατασκευή του Ρολογιού, η κατασκευή Ναυτικού Μουσείου, Αρχαιολογικού Μουσείου, Εκθεσιακού κέντρου και Τεχνολογικού Πάρκου, έργα που θα αλλάξουν την όψη και τη λειτουργία της πόλης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr