Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε beta έκδοση, είναι πλέον διαθέσιμος στο Acrobat, «με δυνατότητες που θα έρθουν στο Reader τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», σύμφωνα με δελτίο τύπου.
Η Adobe σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα συνδρομητικό πρόγραμμα για το εργαλείο αφού βγει από τη beta έκδοση.
Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει τους χρήστες να αφομοιώσουν πληροφορίες από μεγάλα έγγραφα PDF, δημιουργώντας σύντομες επισκοπήσεις του περιεχομένου τους, δήλωσε η εταιρεία.
Ο βοηθός μπορεί επίσης να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες ενός εγγράφου μέσω μιας «συνομιλίας» και να προτείνει ερωτήσεις σχετικά με το αρχείο που θα μπορούσαν να θέσουν οι χρήστες.
Η Adobe δήλωσε ότι ο βοηθός AI μπορεί επίσης να δημιουργήσει παραπομπές που επιτρέπουν στους χρήστες να επαληθεύσουν την πηγή των απαντήσεων του εργαλείου και μπορεί να παράγει κείμενο για διάφορες μορφές, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάσεις και εκθέσεις, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, προσφέρουν προγράμματα ανάγνωσης PDF που επιταχύνουν ομοίως τις αναλύσεις μακροσκελών εγγράφων, αλλά αυτές οι υπηρεσίες απαιτούν από τους χρήστες να ανεβάσουν ένα PDF, ενώ ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Adobe είναι ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Squawk on the Street" του CNBC την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe Shantanu Narayen δήλωσε ότι το νέο εργαλείο αντιπροσωπεύει τον στόχο της εταιρείας να «εκδημοκρατίσει την πρόσβαση» στα τρισεκατομμύρια PDF που χρησιμοποιούνται.
«Φανταστείτε ότι έχετε ανοίξει ένα έγγραφο 100 σελίδων. Θέλετε να κατανοήσετε την περίληψη, θέλετε να κάνετε μια συζήτηση με αυτό, θέλετε να κάνετε ερωτήσεις», δήλωσε ο Narayen. «Θέλετε να το συσχετίσετε με άλλα έγγραφα που μπορεί να έχετε, καθώς και με το σύνολο των πληροφοριών που έχετε στην επιχείρησή σας».
Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI, η οποία ανέπτυξε το ChatGPT, λάνσαρε ένα νέο εργαλείο που παράγει ρεαλιστικό βίντεο υψηλής ευκρίνειας από μια προτροπή κειμένου.
Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το αν το μοντέλο της OpenAI, που ονομάζεται Sora, αποτελεί καταπάτηση των εδαφών της Adobe, ο Narayen δήλωσε ότι η εταιρεία «εργάζεται επίσης πάνω στα μοντέλα βίντεο μας» και σκοπεύει να εφαρμόσει αυτή την τεχνολογία «με υπεύθυνο τρόπο» σε «εργαλεία και ροές εργασίας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr