Μάλιστα, το 87% έχει εισαγάγει τουλάχιστον μία νέα συνήθεια ευεξίας, ως αποτέλεσμα των δεδομένων που τους έδωσε το “έξυπνο” ρολόι τους. Όπως δείχνει η έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς (54%) Ευρωπαίους δεν υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Όμως, το 63% των χρηστών smartwatch έχουν επισκεφθεί το γιατρό τους, αφού έλαβαν μια μη φυσιολογική ανάγνωση υγείας από τη συσκευή τους.
“Η έρευνα, που διεξήχθη από την Ipsos, αποκαλύπτει τα πιθανά οφέλη των smartwatches σε μια εποχή, που η προληπτική φροντίδα και η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για την υγεία είναι πιο κρίσιμα από ποτέ”, σχολιάζουν οι συντάκτες της μελέτης.
Από την έρευνα προκύπτει ότι το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την προσωπική υγεία είναι υψηλό, με ίση έμφαση στην ψυχολογική ευεξία και τη σωματική υγεία μεταξύ των ερωτηθέντων (>83% έναντι >82%). Ωστόσο, η συνολική ικανοποίηση από την υγεία παραμένει μέτρια, με μόνο τους μισούς να αναφέρουν ότι είναι ευχαριστημένοι με τη γενική υγεία τους.
Επισημάνθηκαν οι ανησυχίες σχετικά με τη φυσική κατάσταση (24%), την κινητικότητα (26%), τα μειωμένα επίπεδα ενέργειας (29%) και ένα σημαντικό ποσοστό, που είναι ιατρικά υπέρβαρο ή παχύσαρκο (46%). Συμπερασματικά, η όρεξη και η ανάγκη για σημαντική βελτίωση της υγείας είναι σαφής.
Συνεπής παρακολούθηση
Η συνεπής παρακολούθηση πολλαπλών μετρήσεων υγείας βοηθά στην ανάπτυξη ισχυρών μικρο-συνηθειών και αλλαγής συμπεριφοράς, με τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν τον αντίκτυπο, που μπορούν να έχουν τα smartwatches. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες smartwatch στην Ευρώπη έχουν 51% περισσότερες πιθανότητες να γνωρίζουν ακριβείς μετρήσεις για όλες τις βασικές μετρήσεις υγείας σε σύγκριση με τους μη χρήστες.
Επιπλέον, παρουσιάζουν 75% μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζουν τη μέτρηση του σωματικού λίπους-στόχου τους και 71% μεγαλύτερη πιθανότητα να γνωρίζουν τον σωστό ημερήσιο στόχο θερμίδων τους.
Στο μεταξύ, οι χρήστες smartwatch ελέγχουν τις βασικές μετρήσεις υγείας τους πάνω από δύο φορές πιο συχνά από τους μη χρήστες. Συγκεκριμένα, παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, τον κορεσμό οξυγόνωσης του αίματος και τις θερμίδες, που καίγονται σχεδόν τρεις φορές πιο συχνά από τα άτομα χωρίς συσκευή (2,8x, 2,7x και 2,6x, αντίστοιχα).
Μεταξύ των καθημερινών μετρήσεων, κυριαρχεί η σωματική δραστηριότητα, μετρούμενη με βήματα, με σχεδόν τους μισούς χρήστες να παρακολουθούν τα βήματά τους καθημερινά, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της υγείας.
Οι χρήστες smartwatch λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ειδοποιήσεις υγείας, με πάνω από το 74% να ζητά συμβουλές, όταν η συσκευή τους, τους ειδοποιεί για μη φυσιολογικούς δείκτες υγείας, οδηγώντας το 63% να επισκεφθεί το γιατρό του για περαιτέρω ανάλυση.
Στο μεταξύ, ένα εντυπωσιακό 87% των χρηστών smartwatch υιοθέτησαν νέες υγιείς συμπεριφορές με βάση τις πληροφορίες της συσκευής τους. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν αυξημένη συχνότητα άσκησης (47%), μεγαλύτερη διάρκεια άσκησης (41%).Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr