Η Google ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νομικά μέτρα κατά των απατεώνων που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους χρήστες, ώστε να «κατεβάσουν» την υποτιθέμενη «πρόσφατη έκδοση» του Bard και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ έχει ήδη καταταθέσει μία αγωγή.
Σημειώνεται ότι το Google Bard δε χρειάζεται download, καθώς μπορεί κανείς να το βρει διαδικτυακά και να το χρησιμοποιήσει δωρεάν, στη διεύθυνση bard.google.com.
Σύμφωνα με το The Verge, η ομάδα πίσω από την απάτη πιστεύεται ότι εδρεύει στο Βιετνάμ και προωθεί το κακόβουλο λογισμικό, εν μέρει, μέσω σελίδων και ομάδων στο Facebook, χρησιμοποιώντας μάλιστα πληρωμένη καταχώρηση στο Facebook, ώστε να το διαθέσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.
Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό
Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας ESET, οι δημιουργοί κακόβουλων προγραμμάτων είναι πλέον πολύ δημιουργικοί. Τα «προϊόντα» τους εξαπλώνονται μέσω τρωτών σημείων σε μη ενημερωμένα συστήματα, διαπερνούν τα μέτρα ασφάλειας, κρύβονται στον σκληρό δίσκο ή μιμούνται «κανονικές» εφαρμογές, για να μην εντοπίζονται.
Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη διάδοση της μόλυνσης είναι ο ασθενέστερος κρίκος της αλυσίδας - δηλαδή ο ανθρώπινος παράγοντας. Καλογραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κακόβουλα συνημμένα έχουν αποδειχθεί ο πιο αποτελεσματικός και φθηνός τρόπος να μολυνθεί ένα σύστημα. Ένα λάθος κλικ αρκεί για την επίτευξη των κακόβουλων στόχων των κυβερνοεγκληματιών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr