Η έρευνα της Goldman Sachs, που διεξήχθη από τους Briggs και Kodnani, εκτιμά ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει «τεράστιες οικονομικές δυνατότητες» και θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει την παγκόσμια παραγωγικότητα στον τομέα της εργασίας. Οι οικονομολόγοι κρίνουν ότι ένας μετασχηματισμός μεγάλης κλίμακας θα μπορούσε να συμβεί μόλις οι επιχειρήσεις επενδύσουν σε φυσικό, ψηφιακό και ανθρώπινο κεφάλαιο για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και την αναμόρφωση των διαδικασιών εργασίας τους.
«Αυτές οι επενδύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έως το 2025, πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν πριν η υιοθέτηση και τα κέρδη αρχίσουν να επιφέρουν σημαντικά κέρδη στην παραγωγικότητα», αναφέρει η ανάλυση.
Οι Briggs και Kodnani πιστεύουν ότι οι επενδύσεις που επικεντρώνονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν έως και 4% του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο μέλλον και έως και το 2,5% του ΑΕΠ άλλων χωρών. Κατά την άποψή τους, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ, έχει τις καλύτερες πιθανότητες να αναδειχθεί σε παγκόσμιο κόμβο για τέτοια τεχνολογία και θα μπορούσε να αποτελεί περίπου το 50% των συνολικών επενδύσεων. Η Κίνα, από την άλλη, θα μπορούσε να γίνει ο κύριος αντίπαλος στον τομέα.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το ενδιαφέρον της αγοράς για την Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Περίπου κάθε έκτη εταιρεία στη λίστα Russell 3000 έχει αναφέρει την Τεχνητή Νοημοσύνη στις τελευταίες ανακοινώσεις της για τα κέρδη. Συγκριτικά, μόλις το 1% των εταιρειών το έκανε το 2016.
Μέλλον με περισσότερη… AI
Μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ των CEO των οργανισμών του Fortune 500 και παρουσίασε η Goldman Sachs αποκάλυψε ότι τα περισσότερα αφεντικά δεν πιστεύουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους ή θα μειώσει τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις είναι πολύ διαφορετικές σε βάθος πενταετίας, με πάνω από το 60% των στελεχών να αναμένουν τροποποιήσεις του αριθμού προσωπικού λόγω της προόδου της τεχνολογίας.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, έχει ήδη τραβήξει την προσοχή ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Amazon Web Services (AWS). Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Adam Selipsky, είπε πρόσφατα ότι η εταιρεία θα διανείμει 100 εκατομμύρια δολάρια για να σχεδιάσει ένα ειδικό «πρόγραμμα» που θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν Τεχνητή Νοημοσύνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr