Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει γινεί γνωστό πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ απαγόρευσαν στο προσωπικό τους να έχει στα τηλέφωνά του το TikTok, εξαιτίας ανησυχιών για την εταιρεία, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Κίνας να συγκεντρώσει τα δεδομένα των χρηστών ή να προωθήσει τα συμφέροντά της.
Παράλληλα, από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που παρέχει στην κυβέρνηση νέες εξουσίες για την απαγόρευση της κινεζικής εφαρμογής TikTok και άλλων τεχνολογιών που βασίζονται στο εξωτερικό, εάν αποτελούν απειλές για την εθνική ασφάλεια.
Ως απάντηση, η TikTok σημείωσε ότι θα αρχίσει να αποθηκεύει δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών σε τοπικές βάσεις φέτος, με τη μεταφορά να συνεχίζεται μέχρι το 2024.
Ως μέρος αυτής της κίνησης, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα ανοίξει ένα δεύτερο κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία και ένα άλλο στην περιοχή Χάμαρ της Νορβηγίας. Αυτά τα κέντρα δεδομένων θα λειτουργούν από κάποιον τρίτο που δεν έχει αποκαλυφθεί.
«Είμαστε μια εταιρεία υπέρ της συμμόρφωσης. Πείτε μας ποια είναι τα προβλήματα και, στη συνέχεια, ας εργαστούμε μαζί για τις λύσεις. Αυτή ήταν η προσέγγισή μας στις ΗΠΑ, αυτή ήταν η προσέγγισή μας παντού», δήλωσε ο Theo Bertram, Αντιπρόεδρος κυβερνητικών σχέσεων και δημόσιας πολιτικής.
«Η προσέγγισή μας είναι πολύ ανοιχτή σε κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και ειδικούς για να μας δώσουν τις συμβουλές και τις συμβουλές τους για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα πιο αποτελεσματικά».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr