Μία φορά τον χρόνο, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Visa Innovation Program συγκεντρώνονται για μια τελευταία εικονική συνεδρία παρουσίασης μπροστά σε ένα ποικίλο κοινό επιχειρηματιών, πανευρωπαϊκής εμβέλειας Venture Capitals και επενδυτικών αγγέλων, κρατικών φορέων, ειδικών fintech και τραπεζών. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της πολυεπίπεδης δέσμευσής τους στο πλαίσιο του Προγράμματος και μια ευκαιρία να δείξουν την πρόοδο των ομάδων τους, τα βασικά ορόσημα που έχουν επιτευχθεί και τους μελλοντικούς στόχους τους να μεταμορφώσουν το οικοσύστημα πληρωμών μέσω της καινοτομίας. Τα έργα τους εκτίθενται σε ένα υποστηρικτικό δίκτυο 200+ ατόμων - μέρος της λέσχης αποφοίτων του προγράμματος Visa Innovation Program- με κύρια ιδέα να προωθήσουν περαιτέρω την επέκταση και την κλιμάκωση της αγοράς των startups.
«Από την έναρξή του πριν από τρία χρόνια, το Visa Innovation Program έχει εξελιχθεί και αναδειχθεί, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για διασυνοριακές συνεργασίες και συνεργασίες μεταξύ startups, εμπόρων, τραπεζών και της Visa, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση περισσοτέρων από 20 Proof-of-Concept και πιλοτικών έργων.
Το Visa Innovation Program έχει δημιουργήσει τις βάσεις για τις συνεργασίες μεταξύ των startup, της Visa και των τραπεζών στην Ελλάδα. Έχουμε την τιμή και τη χαρά να συνεργαζόμαστε στενά με 18 ελληνικές startup εταιρείες, οι οποίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε πολλές αγορές του εξωτερικού και είναι όλες σε στάδιο ραγδαίας ανάπτυξης, δημιουργώντας καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Το Visa Innovation Program είναι καταλύτης για τη δημιουργία συνεργατικών λύσεων, βοηθώντας τις ομάδες να αναπτύξουν τις ιδέες τους, αλλάζοντας την αγορά προς το καλύτερο, με στόχο την καλύτερη εμπειρία των πελατών καθώς και την ανάπτυξη της οικονομίας ως σύνολο.”, δήλωσε ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy.
Η Crowdpolicy λειτουργεί το Visa Innovation Program σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου εκκίνησης και αρχικής ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Eleven Ventures (Βουλγαρία), η οποία είναι επίσης ο περιφερειακός συντονιστής του Προγράμματος.
«Η προσέγγιση ανοιχτής καινοτομίας αποδείχθηκε επιτυχημένη για εμάς και εδραίωσε τη Visa ως συνεργάτη επιλογής για τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες στον χώρο του fintech. Το Visa Innovation Program επιτρέπει την πρόσβαση στο δίκτυό μας, την τεχνολογία και τους ειδικούς μας, ενώ λειτουργεί ως σύστημα συνεχούς υποστήριξης για όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί μας στην πορεία ανάπτυξής τους. Χτίζει επίσης, σημαντικές δυναμικές καινοτομίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο εύκολα και με περισσότερη εμπιστοσύνη», σχολίασε η Sevdalina Vassileva, Γενική Διευθύντρια για Ελλάδα, Ισραήλ, Μάλτα και Κύπρο της Visa.
Οι Fintechs του 3ου Κύκλου του Visa Innovation Program είναι:
- ΕVostro (Μεγάλη Βρετανία): Μια λύση Real Time BaaS για παραδοσιακές τράπεζες.
- FineDine (Τουρκία): Μία βασισμένη στην ΑΙ πλατφόρμα παραγγελιών που βοηθά τα εστιατόρια να αυξήσουν τις πωλήσεις και τις κρατήσεις με ψηφιακά μενού.
- Fondy (Μεγάλη Βρετανία): Πλατφόρμα πληρωμών για διαδικτυακές επιχειρήσεις που δίνει τον πλήρη έλεγχο των πωλήσεων από την τιμολόγηση έως τις πληρωμές στους συνεργάτες.
- Finqware (Ρουμανία) : Πλατφόρμα ανοιχτής τραπεζικήςγια τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που συνδέει τράπεζες, fintechs και εταιρείες μέσω του One API.
- Fintegre (Τουρκία): Πάροχος λύσεων προσιτότητας και ανάπτυξης πωλήσεων για εμπόρους λιανικής
- Frisbo (Ρουμανία) : Η Frisbo συνδέει τοπικούς εκτελεστές σε ένα διεθνές δίκτυο εκπλήρωσης και προσφέρει ολοκλήρωση plug and play ως υπηρεσία για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα.
- Finloup (Ελλάδα): Πλατφόρμα «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» που βοηθά τους εμπόρους να αποκτήσουν περισσότερους καταναλωτές στο σημείο πώλησης, αξιοποιώντας το Open Banking.
- HASO (Τουρκία): Πλατφόρμα διαχείρισης πελατών και κινδύνων με προσόψεις εμπόρων και καταναλωτών που δίνουν τη δυνατότητα στους εμπόρους να διεισδύουν σε τμήματα χωρίς τραπεζικά ή υποτραπεζικά και στους καταναλωτές να «Αγοράσουν τώρα και να πληρώσουν αργότερα».
- Norma (Τουρκία): Πλατφόρμα ψηφιακών τραπεζικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών μιας στάσης, για πολύ μικρές ΜΜΕ και ελεύθερους επαγγελματίες
- Parkadoro (Ελλάδα): Λογισμικό διαχείρισης χώρων στάθμευσης με βάση το cloud, ιδανικό για μικρούς-μεσαίους χώρους στάθμευσης. Λειτουργεί σε πολλές συσκευές (laptop, PC, κινητό) συμπεριλαμβανομένων των POS.
- Paratic (Τουρκία): λύσεις λογισμικού διαχείρισης μετρητών (open banking).
- Roadcube (Ελλάδα): Loyalty As A Service Platform όπου οι εταιρείες όλων των μεγεθών μπορούν να δημιουργήσουν κάθε είδους πρόγραμμα loyalty
- Rilla (Βουλγαρία): Super-app για προσωπική διαχείριση οικονομικών, η οποία στοχεύει να κάνει τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα του fintech προσβάσιμα σε όλους.
- SoliPAY – Utarit (Τουρκία): εστιάζει στην κάλυψη όλων των αναγκών των καταναλωτών με μια ενιαία κάρτα, με λύσεις που εστιάζουν κυρίως στις μεταφορικές υπηρεσίες των πόλεων και στις ανάγκες των πανεπιστημιουπόλεων.
- Tap2Pay (Πολωνία) :Ενεργοποιεί πληρωμές σε όλα τα ψηφιακά κανάλια: ιστότοπους, κοινωνικά δίκτυα, αγγελιοφόρους.
- Wealthywood (Ελλάδα): Η πρώτη εφαρμογή δημιουργίας προσωπικής περιουσίας DIY που καθοδηγεί τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να επενδύσουν έξυπνα τα χρήματά τους, όπως θέλουν, με λιγότερες χρεώσεις.
- Welcome Pickups (Ελλάδα): Επαναπροσδιορίζοντας την ταξιδιωτική κινητικότητα, η πλατφόρμα εξυπηρετεί εκατομμύρια ταξιδιώτες σε περισσότερους από 55 προορισμούς
- Woli (Ελλάδα): Smart Money App για τις σύγχρονες οικογένειες που αυτοματοποιεί το χαρτζιλίκι και βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν καλές δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων με διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr