Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, οι παραγγελίες παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 27% στα 347 εκατ. τηλέφωνα κατά το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η επιστροφή της κινεζικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς μετά την περιπέτεια της πανδημίας του κορονοϊού και η ταχεία πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμού στις ΗΠΑ, ενέτειναν το κλίμα αισιοδοξίας για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.
Για τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία οι παραγγελίες ανήλθαν στα 76,5 εκατ. smartphones στο τρίμηνο, νούμερο που ισοδυναμεί με το 22% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την Canalys. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, τα κέρδη από τις πωλήσεις κινητών, πραγματοποίησαν άλμα 66%, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της κορυφαίας σειράς smartphone, Galaxy S21.
Οι παραγγελίες των iPhones της Apple έφθασαν στα 52,4 εκατ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, πέφτοντας στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15%. Η Apple κατέγραψε ρεκόρ όσον αγορά το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την Counterpoint, η οποία σημειώνει επίσης ότι το iPhone Pro Max ήταν το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.
Αναφορικά με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, στην τρίτη θέση ανέβηκε η κινεζική Xiaomi χάρη στην καλύτερη ιστορικά τριμηνιαία επίδοσή της, καθώς οι παραγγελίες της εταιρείας αυξήθηκαν 62% στα 49 εκατ. τηλέφωνα και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε στο 14%.
Οι παραγγελίες αυξήθηκαν επίσης για τις κινεζικές Oppo και Vivo, ενώ η Huawei, η οποία κάποια στιγμή πέρυσι ήταν πρώτη σε πωλήσεις, έπεσε στην έβδομη θέση, εν μέρει εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, αλλά και την πώληση της Honor.
Οι πωλήσεις των smartphones έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς οι καταναλωτές έμειναν εγκλεισμένοι στα σπίτια τους και εργάσθηκαν από αυτά.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, η αγοραστική αυτή φρενίτιδα προκάλεσε έλλειψη σε ημιαγωγούς σε όλο τον κόσμο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr