Σύμφωνα με την Kaspersky, οι βιομηχανικοί οργανισμοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση πώς να υπερασπιστούν τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS) από ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων. Για παράδειγμα, οι λύσεις της Kaspersky βοήθησαν στον αποκλεισμό κακόβουλων αντικειμένων σε σχεδόν τους μισούς (46%) υπολογιστές ICS παγκοσμίως το 2019. Έχοντας αυτό υπόψη, τα εργαστήρια και τα ιδρύματα εργάζονται συνεχώς για τη δημιουργία μεθόδων που μειώνουν τους κινδύνους για τις βιομηχανικές διαδικασίες και συστήματα και αναπτύσσουν απαιτήσεις για ασφαλείς βιομηχανικές διαδικασίες. Συνεργαζόμενοι στενά με τους παρόχους, οι ερευνητές που υιοθετούν εξειδικευμένες λύσεις ασφάλειας μπορούν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα και να προωθήσουν τις δυνατότητες που χρειάζονται οι βιομηχανικοί οργανισμοί για να εντοπίσουν και να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στις πιο πρόσφατες ψηφιακές απειλές.
Το νέο πρόγραμμα προσφέρει στα ερευνητικά ιδρύματα και εγκαταστάσεις την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα βασικά βιομηχανικά εργαλεία ασφάλειας και τεχνογνωσίας της Kaspersky, τα οποία θα τους στηρίξουν στην επίτευξη των ερευνητικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών τους στόχων. Οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη και τη δοκιμή πρακτικών ψηφιακής ασφάλειας, την ανάλυση επιθέσεων και τον αντίκτυπό τους σε βιομηχανικά συστήματα, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση της γνώσης των επαγγελματιών OT (επιχειρησιακής τεχνολογίας) και της ψηφιακής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και ανάπτυξη πολιτικών ασφάλειας και προτύπων ICS. Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι οργανισμοί θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως είναι η δυνατότητα οργάνωσης δοκιμαστικών μοντέλων βιομηχανικής διαδικασίας, η ύπαρξη εκπαιδευτικών ή ερευνητικών προγραμμάτων για τη βιομηχανική ψηφιακή ασφάλεια και ειδικών εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη και τη συντήρηση του εργαστηρίου.
Η προσφορά περιλαμβάνει τις λύσεις Kaspersky Industrial CyberSecurity και Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection, καθώς και υποστήριξη με ανάπτυξη και διαμόρφωση. Η λύση Kaspersky Industrial CyberSecurity επιτρέπει στους οργανισμούς να χρησιμοποιούν εφαρμογές για σταθμούς εργασίας χειριστή, διεπαφές ανθρώπου-μηχανής και προστασία διακομιστή ICS / SCADA, καθώς και να ανιχνεύουν επιθέσεις βιομηχανικού δικτύου. Το Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection θα επιτρέψει την ανίχνευση, την οπτικοποίηση και την παρακολούθηση των ανωμαλιών στη βιομηχανική τηλεμετρία σε πολύ πρώιμο στάδιο.
«Καθώς οι βιομηχανικές διαδικασίες γίνονται πιο περίπλοκες και αποχρωματισμένες, το ίδιο κάνουν και οι ψηφιακές απειλές. Οι οργανισμοί αναπτύσσουν τα συστήματά τους με μεγάλη ταχύτητα, επομένως η διατήρησή τους είναι απαραίτητη για την επίτευξη βιώσιμης επιτυχίας. Αυτό το νέο ειδικό πρόγραμμα από την Kaspersky δεν αφορά μόνο στο να αποκτήσουν τα ερευνητικά εργαστήρια τα εργαλεία που χρειάζονται για την ανίχνευση απειλών, αλλά και την ανταλλαγή εμπειριών δεκαετιών, ώστε τα ιδρύματα να μπορούν να αναβαθμίσουν και να εκπαιδεύσουν τους ερευνητές τους για να γίνουν ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια. Αυτό διασφαλίζει ότι η γνώση, η μηχανική μάθηση και η ανθρώπινη τεχνογνωσία που βασίζονται σε λύσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να λειτουργήσουν αρμονικά και να διατηρήσουν τους βιομηχανικούς οργανισμούς προστατευμένους από προηγμένες και στοχευμένες κυβερνοεπιθέσεις», σχολιάζει ο Anton Shipulin, Solution Business Lead, Kaspersky Industrial CyberSecurity στην Kaspersky.
Η Kaspersky έχει ήδη συνεργαστεί με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το κρατικό πανεπιστήμιο πετρελαίου και φυσικού αερίου Gubkin, η πανεπιστημιούπολη Savona στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας στην Ιταλία και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης, για να βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνά τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr