«Εάν το Twitter θεωρούσε σε κάποιο σημείο ότι οι αμερικανικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν πλέον στην εταιρεία να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αξίες της και να συνεχίσει να επεκτείνεται, και εάν υπάρξει υπερβολική αστάθεια για διάφορους λόγους, η εταιρεία θα ήταν προφανώς ευπρόσδεκτη στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γαλλία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.
Την περασμένη Πέμπτη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία, που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter. Το διάταγμα δίνει τη δυνατότητα στις ρυθμιστικές αρχές να κινούνται νομικά κατά των εταιρειών αυτών για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η νομιμότητα του διατάγματος θα αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Νομικοί στις ΗΠΑ υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλοκή του Κογκρέσου ή του δικαστικού συστήματος για να αλλάζει το τρέχον νομικό πλαίσιο προστασίας των πλατφόρμων, τις οποίες ο Τραμπ κατηγορεί ότι προσπαθούν να φιμώσουν τις συντηρητικές φωνές και να προωθήσουν τις ιδέες των φιλελεύθερων.
Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Γαλλίας σημείωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με το Twitter, αν και είπε ότι η Γαλλία θα ήταν «εξαιρετικά χαρούμενη» να καλωσορίσει την εταιρεία.
Αν και ο Σεντρίκ Ο αναγνώρισε πως «δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο», επέκτεινε την πρόσκληση σε επιχειρηματίες και ερευνητές στις ΗΠΑ που αναζητούν ένα σπίτι φιλικό προς την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις. Η Ευρώπη και η Γαλλία είναι ανοιχτές σε μια «συγκεκριμένη ιδέα του Διαδικτύου και της ρύθμισής του» είναι ανοιχτές σε ένα «πιο ανθρωπιστικό και δίκαιο Διαδίκτυο», τόνισε ο Γάλλος υπουργός. «Σε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες λέω, καλώς ήλθατε στη Γαλλία», πρόσθεσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr